петък, 20 март 2020 г.

Да играем вкъщи - Премести от една купа в друга купа

Честита пролет на всички!

Въпреки на пръв поглед застиналия живот, всъщност сега е моментът, в който природата се пробужда, животът кипи с пълна сила, ражда се красота. Слънцето ни носи положителна енергия и съм сигурна, че ще ни зареди с позитивизъм в този труден за всички момент!
Ние с Ники решихме да се насладим на топлото време и слънцето, и излязохме да играем на нашата тераса. А ето и самата игра:

Премести от една купа в друга купа
Цел – да се преместят щипките от едната купа в другата
Възраст – ние я опитахме за първи път на 1г.3м.
Ползи:
- Тренира координацията око-ръка
- Повишава концетрацията и вниманието
- Тренира координация и моторика и на двете ръце и съответно се стимулират и двете полукълба на мозъка
За тази игра използвах две от пластмасовите купички на Ники за храна и щипки. По принцип щипките са много интересни за повечето деца, така че щом ги видя веднага спечелих вниманието му. Виждайки купичките си пък, реагира с „ам“ 😊 , но тъй като беше обядвал, това не беше проблем. Така че, може би играта не е подходяща за гладни деца 😊
Идеята на играта е да прехвърля щипките от едната купа в другата. За по-напредналите е хубаво това да се прави с редуване на ръцете. Като за първи път Ники повече разглеждаше купите и щипките, слага едната купа в другата, двете купи в кощничката за щипки, но направи и няколко успешни опита с прехвърлянето на щипки. Можете да броите прехвърлените щипки, да назовавате цветовете както на щипките, така и на купичките – напр. „сложи зелената щипка в синята купичка“.
Същността на играта не продължи дълго, но „свободната“ игра с щипките и купите да. Ние се възползвахме от слънчевата ни тераса, така че, ако имате такава, ви я препоръчвам като терен за игра по време на кризата в момента. 😊 Е, внимавайте с хвърлянето на щипки през перваза 😉

Приятна игра!

Няма коментари:

Публикуване на коментар