понеделник, 23 август 2010 г.

За " Баскетболен клуб за хора с инвалидни колички "



Съвместно с Българската федерация по баскетбол и Националната спортна академия през пролетта на 2007 г. Ротаракт и Ротари клуб „София-Балкан” основават първия в България баскетболен клуб за хора с инвалидни колички „София-Балкан”.
Основната цел на клуба е интеграция на хора в неравностойно положение като пълноправни членове на нашето общество.
За осигуряването на необходимите за практикуването на този спорт технически средства се учредява сдружение с нестопанска цел „Баскетболен клуб за хора с инвалидни колички „София-Балкан”, чиято цел е набавянето на специализирани инвалидни колички, треньори, подходяща зала, медицински специалисти, както и всички други условия за развитие на баскетболния клуб.
От началото на 2010 г.
отборът тренира в новата мултифункционална спортна зала на НСА, която е една от малкото зали, осигуряващи нормален достъп за хората с увреждания. Треньор на отбора е Кръстьо Църов, като често в провеждането на самите тренировки му асистират студенти от НСА и членове на Ротаракт клуб „София-Балкан”.
Основната цел на клуба е осигуряването на необходимите средства за популяризиране на спорта сред хората в неравностойно положение, създаване на национално първенство и участие в международни турнири и олимпиади. Клубът се надява да привлече съмишленици и спомоществователи, които чрез своята подкрепа в различни области да допринесат за развитието на този проект.
В провелия се в началото на месец май във Варшава конкурс „Тwin Clubs’ Award” съвместният проект за създаването на баскетболни клубове за хора в инвалидни колички в София и Белград беше удостоен с първа награда.

Съвместно с Българската федерация по баскетбол и Националната спортна академия през пролетта на 2007 г. Ротаракт и Ротари клуб „София-Балкан” основават първия в България баскетболен клуб за хора с инвалидни колички „София-Балкан”.Основната цел на клуба е интеграция на хора в неравностойно положение като пълноправни членове на нашето общество. За осигуряването на необходимите за практикуването на този спорт технически средства се учредява сдружение с нестопанска цел „Баскетболен клуб за хора с инвалидни колички „София-Балкан”, чиято цел е набавянето на специализирани инвалидни колички, треньори, подходяща зала, медицински специалисти, както и всички други условия за развитие на баскетболния клуб. От началото на 2010 г. отборът тренира в новата мултифункционална спортна зала на НСА, която е една от малкото зали, осигуряващи нормален достъп за хората с увреждания. Треньор на отбора е Кръстьо Църов, като често в провеждането на самите тренировки му асистират студенти от НСА и членове на Ротаракт клуб „София-Балкан”.Основната цел на клуба е осигуряването на необходимите средства за популяризиране на спорта сред хората в неравностойно положение, създаване на национално първенство и участие в международни турнири и олимпиади. Клубът се надява да привлече съмишленици и спомоществователи, които чрез своята подкрепа в различни области да допринесат за развитието на този проект. В провелия се в началото на месец май във Варшава конкурс „Тwin Clubs’ Award” съвместният проект за създаването на баскетболни клубове за хора в инвалидни колички в София и Белград беше удостоен с първа награда.

Текстът е взет от тук

Още статии, свързани с клуба:

bela.bg
dir.bg
bgnes novini
novsport.com
sportal.bg

2 коментара:

  1. Тази статия ме кара да си мисля, че няма невъзможни неща и че има ли желание - има и начин. :)
    Пожелавам успех на отбора!

    ОтговорИзтриване
  2. Искрени поздравления за инициативата. Най-накрая някой се е сетил за интеграцията на хората в неравностойно положение и в спорта. Това със сигурност ще повдигне духът и вярата им в тях самите.
    С удоволствие бих гледала баскетболен мач на клуб "София-Балкан"!

    ОтговорИзтриване